Indtil videre har vi været utroligt priviligerede i sjakket, og har udvidet i takt med at tidligere kollegaer har fået mod på at prøve noget nyt. Men netværksbaseret rekruttering har sin naturlige begræsning, og på et tidspunkt må man udvide horisonten.

Det er dog en vanskelig øvelse at ansætte folk til en virksomhed, og vi har begrænset erfaring med det. Hvor skal jobbet slås op? Hvad koster det? Hvad skal der stå? Og hvordan håndterer vi det hele?

Vi har valgt at gøre forsøget, og er i fuld gang med processen. Jeg må tilstå at jeg var bekymret for om vi overhovedet ville få ansøgninger, men det er blevet gjort til skamme. Bevares, der er en del der ikke passer profilen, som kalder både på tekniske kompetencer og konsulent-gener, men der er bestemt gode ansøgere imellem. Se i øvrigt opslaget HER – på en uge er der 253 der har klikket ind, og vi har fået i omegnen af 35 ansøgninger.

Vi har valgt at bruge LinkedIn til at søge, og deres setup er faktisk helt godt. Man betaler en flatrate for annoncen, og så “sponsorerer” man et antal kroner pr. klik, afhængigt af hvor i verden man befinder sig, som jeg forstår det er det et bud, så de virksomheder der byder mest, får vist deres annonce for den potentielle ansøger.

Systemet kan så bruges til at holde rede i ansøgere, egnede/ikke-egnede, hvor langt man er i processen med at kontakte, telefon-interviewe, aftale samtaler mm. Samtidig kan ansøgningerne deles mellem relevante parter, så de har mulighed for at give deres besyv med, om det er en kandidat man skal satse på eller ej.

Jeg kunne godt savne en mulighed for at mass-maile til en gruppe af kandidater – f.eks. dem ikke kommer i betragtning. I min verden er det god stil altid at reagere på en ansøgning, også selv om det er et afslag. Men der går hurtigt en masse tid med at sige “tak – men nej tak” til ansøgere der tydeligvis ikke har læst opslaget (der står faktisk at det er i København, så opgaven kan ikke løses fra den anden side af kloden), så det kunne gøres bedre.

Noob som jeg er, har jeg skrevet min emailadresse i opslaget. Det er selvfølgelig en invitation til at folk skriver med cv direkte til mig. Men det gør også at man så ryger udenom LinkedIns smarte Job application manager, og så ryger lidt af fidusen ved det hele. Så næste gang vil jeg nok opfordre til at folk bruger easy-apply-knappen i stedet for at maile direkte 🙂

Egentlig havde vi tænkt os at slå jobbet op på et af de traditionelle sites, og det gør vi måske også på et tidspunkt, om ikke andet for sammenligningens skyld. Men foreløbigt er jeg positivt overrasket over LinkedIn, både prisen og den nemme håndtering af ansøgninger. Så om alt går vel har vi budt velkommen til en ny medarbejder på den anden side af sommerferien. OG: Opslaget er stadig aktivt, så kom frisk hvis du er Javaudvikler med mod på nye udfordringer – vi er vilde med at høre fra dig!

Fik jeg nævnt at vi har et Jobopslag ude på LinkedIn?

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.